< Попередня новина


20.04.2018 16:25 - давність новини: 6 р.

АКЦІЯ "МАЙБУТНЄ ЛІСУ У ТВОЇХ РУКАХ" 2018

Категорія: Загальні новини
Автор:  Лісогосподарський відділ

Щорічно в Україні проводиться акція "Майбутнє лісу у твоїх руках". І щоразу до неї долучається все більше бажаючих озеленити рідну країну, зробити свій внесок у примноження лісових багатств та покращення екології.

Метою акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки у лісі. Для нас важливо надати можливість учнівській молоді, представникам громадськості та загалом всім бажаючим взяти участь у створенні лісів, а також підвищити довіру громадян до діяльності лісогосподарської галузі.

20 квітня 2018 року  така акція відбулася у ДП "Клавдієвське лісове господарство".

В посадці лісу в рамках акції прийняли участь: начальник Київського обласного та  по м.Києву управління лісового та мисливського господарства Олексій Бойко, працівники
головного управління Держгеокадастру у Київській області на чолі з керівником Приходько Людмилою, Пилиповицьке шкільне лісництво на чолі зі своїм педагогом-наставником Підлісною Н.А. та директором Пилиповицької ЗОШ І-ІІ ступенів Мельник Наталією.

Начальник КОУЛМГ Олексій Бойко та директор лісгоспу Олександр Лавренюк тепло привітали учасників акції і відзначили, що примноження зелених скарбів – це дуже благородна справа, яка з кожним роком стає масштабнішою і охоплює все більше людей.
Безпосередньо інструктаж з посадки лісових культур провели лісничий Здвижівського лісництва М. Івашина та інженер з лісових культур І. Салата. Звернули увагу на методику висадки дерев та техніку безпеки при створенні лісових культур.

Акція проведена  на території Здвижівського лісництва у кв.17 вид.7 на площі 0,8 га зруб 2018 року та висаджено в грунт 6,4 тис.шт. сіянців сосни, дуба.

Всі працювали старанно, сумлінно та отримували задоволення від корисної роботи. Гарного настрою ще додавала прекрасна, тепла весняна погода. Всі, хто садив лісові культури впевнені, що посаджені на позитиві деревця, через десяток років перетворяться у молодий ліс, який буде приносити користь.

Також хочемо зазначити, що на сьогоднішній день у ДП "Клавдієвський лісгосп" створено 180 га лісових культур (сосни, дуба, берези) при плані 156 га (115 %), додатково заліснені зруби поточного року, проведено доповнення на площі 75 га згідно плану. Висаджено на площі 1500 тис. шт. сіянців головних порід.  Весь стандартний посадковий матеріал вирощений у розсадниках лісгоспу в кількості  3,4 млн.штук, з яких сосна звичайна 3,2 млн, що повністю забезпечить потреби підприємиства.

В лісові розсадники на площі 1,7 га буде висіяно 4 тони лісового насіння.