< Попередня новина


25.04.2017 16:11 - давність новини: 7 р.

День охорони праці!

Категорія: Загальні новини
Автор:  Підлісний О.В. - інженер з охорони праці

За оцінками Міжнародної організації праці (МОП), щорічно відбувається понад 270 мільйонів нещасних випадків на виробництві. Кожен день в світі вмирають в результаті нещасних випадків і захворюваності на виробництві близько 5000 осіб, в рік - від 2 до 2,3 мільйона осіб.

Для запобігання нещасним випадкам на виробництві існують цілі інженерні системи з техніки безпеки. Але навіть це не може повністю запобігти так званому "людському фактору".

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.

В Україні цей День отримав назву "День охорони праці" і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня. Ми не залишаємось осторонь. Проводимо огляди –конкурси в різних номінаціях, пов'язаних з охороною праці, нагороджуємо кращих за безпечну працю. Вшановуємо пам'ять загиблих на виробництві, щоб живі пам'ятали та не допускали подібних трагедій.

27 та 28 квітня 2017 року на підприємстві проводиться виїздна нарада огляду стану лісництв, де основним питанням буде пропаганда  створення безпечних умов праці на виробництві. За результатами огляду будуть визначені та нагороджені кращі підрозділи та працівники в сфері охорони праці.

Благаємо - дотримуйтесь правил з техніки безпеки!