< Попередня новина


3.04.2024 14:58 - давність новини: 27 дн.

До пожежонебезпечного періоду готові!

Автор:  провідний інженер з ОЗЛ Павло Сікорський

У ДП «Клавдієвська ЛНДС» здійснено комплекс першочергових профілактичних та попереджувальн заходів до пожежонебезпечного періоду 2024 року:


➡️перекрито шлагбаумами 91 в'їздів у ліси;
➡️встановлено 108 одиниць наочної агітації на протипожежну тематику; 
➡️забезпечено чергування по підрозділах для здійснення моніторингу пожежної обстановки;
➡️організовано та проведено навчання особового складу лісових пожежних станцій та практичні заняття щодо ліквідації умовної пожежі;
➡️укомплектовано лісові пожежні станції та структурні підрозділи підприємства засобами пожежогасіння, пожежним інвентарем, зв'язком тощо; 
➡️в найбільш небезпечних у пожежному відношенні насадженнях проводиться здійснення профілактичних протипожежних заходів, особливо навколо хвойних молодняків і середньовікових насаджень, що прилягають до населених пунктів, доріг, місць відпочинку, навколо лісових масивів, які межують із сільгоспугіддями та іншими об'єктами підвищеної небезпеки.
 
Вся пожежна техніка (20 одиниць в т.ч. 9 пожежних авто, два пожежні модулі) знаходиться у справному стані та укомплектована необхідними засобами пожежогасіння. 
 
На підприємстві накопичено 1400 літрів відомчого резерву пально-мастильних матеріалів.
 
Підприємством  погоджено з ДСНС і відповідними організаціями та затверджено в районних державних адміністраціях мобілізаційно-оперативні плани ліквідації лісових пожеж.
 
Для нагляду за лісом використовується три пожежно-спостережні вежі, щогли  та чотири телевізійні системи спостереження за лісовими масивами. 
 
Проводиться роз'яснювальна робота з власниками земельних ділянок, що межують з лісовими масивами про заборону випалювання сухої рослинності.
 
Державною лісовою охороною підприємств розпочато проведення  рейдів щодо виявлення порушників Правил пожежної безпеки в лісах та притягнення їх до встановленої законом відповідальності.
 
Нагадуємо, що обмеження доступу в ліси населення здійснюється згідно постійнодіючого розпорядження Київської обласної державної адміністрації від 12.02.2020 № 67 "Про заборону відвідування населенням лісів і в'їзду до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки у період високої пожежної небезпеки".
 
Також, звертаємо увагу на заборону відвідування лісів області на час воєнного стану, що здійснюється відповідно до Розпорядження Київської обласної військової адміністрації від 20.03.2022 №142 “Про заборону в Київській області відвідування лісів населенням і в'їзду до них транспортних засобів та іншої техніки на час дії правового режиму воєнного стану”.

 

Фото з лісових масивів Старопетрівського лісництва.