< Попередня новина


27.07.2017 14:37 - давність новини: 7 р.

Догляд за лісовими культурами

Категорія: Загальні новини
Автор:  Лісогосподарський відділ

В лісівників ДП "Клавдієвський лісгосп" гаряча пора – проведення доглядів за лісовими культурами, розсадниками, шкільними відділеннями. Саме це завдання після посадки лісових культур є приорітетним у роботі лісівників.

У зв’язку із погодними умовами у весняно – літній період: достатньою кількістю опадів, високою температурою склалися сприятливі умови для росту трав’янистої рослинності та порослі другорядних порід, тому в цей період дуже важливим є проведення своєчасних доглядів, від яких багато в чому залежить приживлюваність і ріст сіянців та саджанців, покращення водного та температурного режиму усунення негативного впливу трав’янистої рослинності та другорядних порід.

Про молодий ліс потрібно дбати десятки років, тож лісівники проводять догляди і на цьогорічних посадках лісових культур, і на створених у попередні роки. На підприємстві за 7 місяців 2017 догляди проведено на площі 623 га. Догляди проводяться культиватором КЛБ 1.7 на тязі трактора МТЗ-82, мотокосами "Штіль", "Секор", "Хускварна" а також ручним інструментом. В розсадниках та шкільних відділеннях доглядів проведено на площі 1,6 га.