< Попередня новина


25.05.2017 14:44 - давність новини: 7 р.

"Немає ліпшої краси, ніж гаї та ліси"

Категорія: Загальні новини
Автор:  Керівник учнівського лісництва Підлісна Н.А.

У розумінні багатьох людей саме ліс асоціюється з первозданною, незміненою людьми природою. Проте сучасні ліси мало схожі на первісні. Причина цього — людина. З часу появи на земній кулі вона впливає на ліси. Поки людей було мало і займалися вони лише збиранням дарів природи, вплив цей був майже непомітний. З розвитком суспільства, економіки і культури роль "зеленого друга" в житті та побуті людей змінюється. Кожна епоха залишала в борах та дібровах певні сліди. З розвитком сільського господарства і промисловості змінилися площі лісонасаджень, а тому сучасний їх стан — це не лише природний фактор, а в першу чергу результат багатовікової діяльності людини. На Україні первісних борів та гаїв вже практично немає.

Ліс — це культура поколінь. Ми користуємося тими дарами природи, які передали нам діди і прадіди. Як ми господарюємо в лісах, що залишимо нащадкам, по-справжньому оцінять наші внуки і правнуки.

У ДП "Клавдієвське лісове господарство" господарюють справжні хазяїни. Адже наш ліс — це не тільки місце відпочинку у спеку, дім для тварин, а й впорядкована територія нашого селища. Учні нашої школи разом із головним лісничим Хромуляком О.І. пройшли шлях лісу від насадження до вирубки і побачили, що на кожному етапі росту за лісом дбайливо доглядають.

Перш за все ми відвідали розсадник нашого лісгоспу, де вже росте готова розсада. Лісничий розказав нам процес висіву насіння для одержання розсади. В цьому році лісники висіяли 25 видів насіння. Ми побачили, як на практиці використовуються інноваційні технології вирощування посадкового матеріалу.

Дуже багато цікавого показали нам в рекреаційній зоні підприємства на території головної садиби ДП "Клавдієвський лісгосп". Олександр Ігорович розповів про лікарські рослини, що ростуть на території садиби - це лапчатка, подорожник, тисячолистник, тімян, конвалія, монарда, суниця лісова, м’ята. Цього дня ми дізнались багато багато цікавого про рослини та їх використання людьми.

Перед акцією "Синичник", що пройде наприкінці травня в Центральному ботанічному саду ім. ММ Гришка АНУ в м Києві, учні самі виготовили синичники. Ще гуртківці учнівського лісництва виготовили та розвісили 60 шпаківень в березні місяці 2017року.