< Попередня новина


8.09.2019 09:58 - давність новини: 5 р.

ПОЖЕЖНО-ТАКТИЧНІ НАВЧАННЯ

Автор:  Інженер ОЗЛ Ю Яременко

Нещодавно у Здвижівському лісництві ДП "Клавдієвське лісове господарство" лісівники та рятувальники Бородянського району провели місцеві пожежно-тактичні навчання з ліквідації умовної лісової пожежі.

Мета цих навчань – на практиці закріпити теоретичні знання, та відпрацювати взаємодію лісівників та рятувальників щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею в лісовому масиві. За задумом навчань, загорання виявив майстер лісу  Здвижівського лісництва.

Як видно на фото, все виглядало по-справжньому, загроза від вогню була невигаданою. Учасники навчань вправно відпрацювали всі поставлені перед ними завдання. Завдяки чіткій та злагодженій роботі лісівників та рятувальників Бородянського РВ ГУ ДСНС України у Київській області, загорання було швидко локалізоване та ліквідоване.

На навчаннях продемонстрували та перевірили роботу пожежного автомобіля ЗІЛ-131, який прибув на допомогу з Луб’янського лісництва, лісопожежного модуля створеного на базі трактора МТЗ-82 Здвижівського лісництва і спеціальної техніки рятувальників (2 літаки,  які вели спостереження з неба, ЗІЛ-130 та МАЗ).

Основна задача заходу: готовність та зібраність всього особового складу до  виконання усіх необхідних дій на випадок реального виникнення лісових пожеж в природних екосистемах. Одним із важливих пунктів було відпрацювання взаємодії та порядку організації підрозділів, які залучаються для гасіння лісових пожеж.

Можна із впевненістю сказати, що за довгий період співпраці між лісівниками та рятувальниками є повне порозуміння, що відіграє важливу роль у командній роботі. Зазначимо, що зараз спостерігається найвищий клас пожежної небезпеки, тому необхідно відповідально поставитися до охорони лісу від пожеж і бути напоготові. Хочеться вкотре нагадати, що пожежа – це найбільший ворог лісу, тому дотримуйтесь правил поведінки з вогнем у лісі!