< Попередня новина


21.03.2017 14:36 - давність новини: 7 р.

Примножуємо зелену скарбницю Київщини!

Категорія: Загальні новини
Автор:  Лісогосподарський відділ

21 березня 2017 року в рамках Акції "Майбутнє лісу у твоїх руках" та з нагоди відзначення Міжнародного дня лісів у ДП "Клавдієвський лісгосп" проведено посадку лісових культур  із залученням учнів Пилиповицького шкільного лісництва (керівник Підлісна Надія Анатоліївна).

Акція організована адмінстрацією ДП "Клавдієвський лісгосп". Безпосередньо інструктаж з посадки лісових культур провели головний лісничий Хромуляк Олександр Ігорович, інженер з лісових культур Салата Ірина Анатоліївна та лісничий Клавдієвського лісництва Талімончак Юрій Анатолійович. Посадка відбулася  на території Клавдієвського лісництва у кв.47 вид.25 зруб 2017 року ст.м/л Головченко В.А. та м/лісу Примаченко С.М.

Шкільним лісництвом посаджено 1,1 га лісових культур. Висаджено в грунт 9 тисяч штук сіянців сосни, дуба.

Весь стандартний посадковий матеріал вирощений у розсадниках лісгоспу в кількості  2,2 млн. штук, з яких сосна звичайна 2,0 млн, що повністю забезпечило потреби підприємства.

На сьогоднішній день ДП "Клавдієвським лісгоспом" створено 129 га лісових культур (сосни, дуба, берези) при плані 129 га, проведено доповнення на площі 60 га згідно плану. Також додатково планується заліснити зруби 2017 року до кінця лісокультурної кампанії.

Кожне посаджене, дбайливо вирощене та збережене лісівниками дерево - це без перебільшення, цінний вклад у зелену скарбницю Київщини, дарунок майбутнім поколінням, справжня ціна якого визначається через десятки років.