< Попередня новина
Автор: Підлісний О. Інженер з ОП
12.03.2020 14:09 - давність новини: 4 р.
УВАГА КАРАНТИН!
Категорія: Загальні новиниАвтор: Підлісний О. Інженер з ОП
З четверга, 12 березня, в Україні набув чинності карантин, викликаний розповсюдженням захворювання COVID-19. Відповідне рішення Уряд ухвалив 11 березня 2020 року.
Карантин триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня 2020 року. Терміни карантину можуть змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні.
Що треба знати, щоб уберегтись від вірусу?
Симптоми хвороби:
У людини, інфікованої COVID-19, розвивається респіраторне захворювання різної тяжкості із такими основними симптомами:
гарячка;
кашель;
задишка (ускладнене дихання).
Симптоми можуть проявитися через 2–14 днів після зараження новим коронавірусом. У багатьох пацієнтів COVID-19 спричиняє запалення обох легень.
Як захиститися від інфікування:
уникайте близького контакту з тими, хто має гарячку або кашель;
не торкайтеся обличчя немитими руками;
часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами;
ретельно готуйте їжу, зокрема м’ясо і яйця;
уникайте незахищеного контакту з дикими та свійськими тваринами.
Як запобігти поширенню інфекції:
якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання, обмежте контакти з іншими людьми і використовуйте захисну маску для обличчя (її слід регулярно заміняти/знезаражувати);
якщо ви відвідували країни, де зафіксовано випадки COVID-19, і протягом 2 тижнів після цього у вас виникли симптоми респіраторного захворювання, негайно зверніться по медичну допомогу;
під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки;
необхідно дезінфікувати поверхні, яких торкалася інфікована людина.
З метою недопущення виникнення та поширення спалахів коронавірусної інфекції серед працівників ДП "Клавдієвський лісгосп", керівником підприємства, було введено додаткові профілактичні заходи:
проводиться інформування працівників щодо профілактичних заходів з попередження поширення коронавірусної інфекції COVID-19 та способів її поширення;
поповнено необхідний запас миючих та дезинфікуючих засобів;
щоденно проводиться дезинфекція виробничих приміщень.
регулярно провітрюються приміщення;
щоденно проводиться дезинфікція поверхонь робочих місць;
закуплено захисні марлеві маски;
відслідковуються можливі випадки перебування робочому місці працівників з симптомами гострого респіраторного захворювання, підвищеної температури тіла, особливо у осіб, що повернулись з відпустки.