< Попередня новина


12.03.2020 14:09 - давність новини: 4 р.

УВАГА КАРАНТИН!

Категорія: Загальні новини
Автор:  Підлісний О. Інженер з ОП

З четверга, 12 березня, в Україні набув чинності карантин,  викликаний розповсюдженням захворювання COVID-19.  Відповідне рішення Уряд ухвалив 11 березня 2020 року.

Карантин триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня 2020 року. Терміни карантину можуть змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні.                   

Що треба знати, щоб уберегтись від вірусу?

Симптоми хвороби:

У людини, інфікованої COVID-19, розвивається респіраторне захворювання різної тяжкості із такими основними симптомами:

  • гарячка;

  • кашель;

  • задишка (ускладнене дихання).

Симптоми можуть проявитися через 2–14 днів після зараження новим коронавірусом. У багатьох пацієнтів COVID-19 спричиняє запалення обох легень.

Як захиститися від інфікування:

  • уникайте близького контакту з тими, хто має гарячку або кашель;

  • не торкайтеся обличчя немитими руками;

  • часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами;

  • ретельно готуйте їжу, зокрема м’ясо і яйця;

  • уникайте незахищеного контакту з дикими та свійськими тваринами.

Як запобігти поширенню інфекції:

  • якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання, обмежте контакти з іншими людьми і використовуйте захисну маску для обличчя (її слід регулярно заміняти/знезаражувати);

  • якщо ви відвідували країни, де зафіксовано випадки COVID-19, і протягом 2 тижнів після цього у вас виникли симптоми респіраторного захворювання, негайно зверніться по медичну допомогу;

  • під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки;

  • необхідно дезінфікувати поверхні, яких торкалася інфікована людина.

З метою недопущення виникнення та поширення спалахів коронавірусної інфекції серед працівників  ДП "Клавдієвський лісгосп", керівником підприємства, було введено додаткові профілактичні заходи:

  • проводиться інформування працівників щодо профілактичних заходів з попередження поширення коронавірусної інфекції COVID-19 та способів її поширення;

  • поповнено необхідний запас миючих та дезинфікуючих засобів;

  • щоденно проводиться дезинфекція виробничих приміщень.

  • регулярно провітрюються приміщення;

  • щоденно проводиться дезинфікція поверхонь робочих місць;

  • закуплено захисні марлеві маски;

  • відслідковуються можливі випадки перебування робочому місці працівників з симптомами гострого респіраторного захворювання, підвищеної температури тіла,  особливо у осіб, що повернулись з відпустки.