< Попередня новина


17.08.2018 14:55 - давність новини: 6 р.

УВАГА!!! Пожежонебезпечний період

Категорія: Загальні новини
Автор:  Лісогосподарський відділ

Лісові пожежі наносять велике лихо лісовому господарству. Вогнем знищуються запаси деревини на пні, та нерідко заготовленої деревини. Ослаблені пожежами насадження стають вогнищами розповсюдження стовбурових шкідників та хвороб, що приводить їх до всихання дерев.

Тяжкі наслідки лісових пожеж потребують особливої уваги до питань протипожежної охорони лісів.

Враховуючи все це, охороною лісів від пожеж в ДП "Клавдієвський лісгосп" займається спеціалізована наземна служба лісгоспу та державна лісова охорона. Великим досягненням в гасінні та виявленні пожеж, є система відео-нагляду "Азімут", яка встановлена у 2016 році (в кількості чотирьох камер) на типових пожежно-спостережних вежах, з яких ведеться телеспостереження за лісовими масивами.

В диспечерській виведено монітор з якого ведеться спостереження за лісом, при виявленні пожежі координати загорання оперативно скидаються на навігатори, які знаходяться в пожежних автомобілях.

На території держлісгоспу, в повній бойовій готовності, ведуть чергування сім пожежних автомобілів, шість ємкостей для води з мотопомпами, два лісопатрульні модулі, п'ять тракторів з плугами ПКЛ-70.

Проводиться комплекс профілактичних заходів: виставлено пропагандно-агітаційних аншлагів на пожтематику в кількості 96 штук, створено мінералізованих смуг 564 км, зроблено догляд за мінералізованими смугами 559 км, перекрито позапланових доріг в кількості 141, для обмеженого доступу населення в пожежонебезпечний період в лісові масиви.