< Попередня новина


12.06.2019 08:44 - давність новини: 5 р.

УВАГА! ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД!

Категорія: Загальні новини
Автор:  Ю. Яременко, інженер ОЗЛ

У літній період охорона лісових масивів від пожеж надзвичайно важлива. Це проблема  кожного з нас, а не лише лісівників. Адже ліс — наше спільне надбання.

Із настанням грибно-ягідної пори багато прихильників "тихого полювання" відвідують Клавдієвські ліси. Як це чудово,спекотними літніми днями, особливо у вихідні, поїхати на природу, щоб відпочити  на лісовій галявині в дружньому колі.

Отож у цей час потрібно  вести себе так, щоб не завдати шкоди нашому  доброму старому другові лісу. І багаття розкладати в спеціально відведених місцях, і обов’язково загасити його, від’їжджаючи. Треба пам’ятати, що чийсь недбало кинутий недопалок, вуглинки з багаття на пікніку можуть призвести до біди. Виникне лісова пожежа, в результаті якої гинутиме вирощений не одним поколінням ліс.

У такий відповідальний  і напружений час  працівники лісової охорони працюють в особливому режимі.  На території лісгоспу встановлено 4 камери спостереження, перекрито шлагбаумами 99 непланових лісових доріг, влаштовано 520 км мінералізованих смуг та зроблено 418 км догляду за мінералізованими смугами. На території лісгоспу виставлено 96  спеціальних табличок  із застереженнями.

Під час відвідування лісових насаджень слід пам’ятати, що  протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:
– розведення багать у лісі;
– заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших механізмів;
– палити, кидати в лісі непогашені сірники (крім місць, обладнаних для цих цілей);
– випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо прилягають до лісу (в тому числі проводити сільськогосподарські  пали);

ДП "Клавдієвський лісгосп" звертається до всіх небайдужих людей:  у випадку пожежі у лісі терміново  повідомте у лісгосп, лісництво, пожежникам, до сільради і спробуйте загасити його, організуйте для цього сусідів, односельців.

Пам’ятайте, що лісову пожежу легше попередити, ніж загасити!
Лісівники бажають всім  гарних відпочинків в лісі!