< Попередня новина


24.10.2018 09:38 - давність новини: 5 р.

Відкриття облавного полювання на копитних тварин.

Категорія: Загальні новини
Автор:  Олексій Євтушенко, провідний мисливствознавець

У мисливських угіддях Бородянського району незабаром відкриється сезон облавного полювання на парнокопитних тварин. Тому, провідний мисливствознавець ДП "Клавдієвський лісгосп" Олексій Євтушенко нагадує мисливцям про правила полювання та документи, які необхідні для виходу на полювання.

Відкривається сезон ліцензійного облавного полювання на парнокопитних тварин з 27 жовтня 2018 року і триватиме до 30 грудня 2018 року.

Не забудьте і про відповідні документи. Вирушаючи на полювання, при собі треба мати посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозвіл на відстріл тварин (у даному випадку – ліцензія) та дозвіл на носіння і зберігання зброї, а при наявності мисливської собаки – паспорт на мисливську собаку.

Державне підприємство "Клавдієвське лісове господарство" попереджає мисливців щодо недопущення порушень встановлених правил полювання. До порушників правил полювання застосовуватимуться відповідні міри впливу, визначені чинним законодавством України.

Так, за порушення частини першої статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду, полювання з порушенням установленого для певної території (регіону, мисливського господарства, обходу тощо) порядку здійснення полювання, яке не мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання та в дозволі на їх добування – розмір штрафу для громадян складає від 102 грн. до 1020 грн., а для посадових осіб від 510 грн. до 1530 грн.

ДП "Клавдієвський лісгосп" наголошує на обов’язковому дотриманні мисливцями правил полювання, а також правил поводження на полюванні з мисливською вогнепальною зброєю.

Упродовж сезону полювання в мисливських угіддях діятимуть рейдові бригади по здійсненню контролю за дотриманням мисливцями правил полювання.