< Попередня новина


10.08.2017 13:06 - давність новини: 7 р.

ВІДКРИТТЯ СЕЗОНУ ПОЛЮВАННЯ НА ПЕРНАТУ ДИЧИНУ

Категорія: Загальні новини
Автор:  Провідний мисливствознавець Євтушенко О.В.

У зв’язку з відкриттям сезону полювання на пернату дичину, державне підприємство “Клавдієвське лісове господарство” нагадує мисливцям, які документи дають право на проведення полювання (ст. 14 Закону України "Про мисливське господарство та полювання"):
-    посвідчення мисливця;
-    щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;
-    дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо);
-    відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання;
-    паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.   

Зазначені документи мисливець зобов'язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред'являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

А також доводимо до відома, що з метою посилення боротьби з браконьєрством і збереження державного мисливського фонду Мінагрополітики та Мінприроди прийняли спільний наказ від 19.06.2017 N 301/222 "Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)", який набрав чинності 25.07.2017 року. 

Наприклад, браконьєру необхідно буде компенсувати за незаконне добування або знищення лося 80 тис. грн. (було 20 тис. грн.), оленя європейського – 60 тис. грн. (було 15 тис. грн), оленя плямистого – 50 тис. грн., лані – 40 тис. грн. (було 10 тис. грн.), козулі та муфлона – 32 тис. грн. (було 8 тис. грн.).

Також збільшено суми відшкодування за незаконне добування або знищення хутрових і птахів. Зокрема, за бобра – 10 тис. грн. (було 2600 грн.); зайця-русака – 8 тис. грн. (було 500 грн.); бабака, куницю – 6 тис. грн. (було 1500 грн.); лебедя – 4 тис. грн. (було 1 тис. грн.); галагазів, гусей, кекликів, куріпок сірих, фазанів – 2 тис. грн. (було 500 грн.).
Окрім того, збільшено у 5-10 разів такси за знищення чи пошкодження гнізд, нір, бобрових загат, інших жител тварин.

З повним переліком звірів та птахів, за незаконне добування або знищення яких збільшено суми відшкодування, можна ознайомитися за посиланням:

https://drive.google.com/file/d/0B9CGEXC5v0a9THZkNDFzaGdpVEk/view