< Попередня новина


14.04.2020 13:09 - давність новини: 4 р.

Збережемо ліс для нащадків.

Категорія: Загальні новини
Автор:  Лісогосподарський відділ

Надзвичайно висока пожежна небезпека в лісах, яка виникла цього року, додала труднощів в роботі працівникам лісового господарства. Завдяки чіткій взаємодії  лісової  хорони та допомозі пожежно-рятувальної служби, населення ситуація в лісових масивах знаходиться під  контролем. Не допущено випадків верхових пожеж, розповсюдження вогню на великі площі. Але на жаль, уникнути пожеж не вдається, ліси, особливо у святкові та вихідні дні продовжують страждати від вогню в зв’язку з великим рекреаційним навантаженням на лісові масиви. Також великого лиха завдають природі пали полів, лугів, боліт в вогні яких гине все живе і несе загрозу займання лісів які межують з ними.  Навіть низова біжуча пожежа, якою б за розмірами вона не була, губить якщо не зразу, то поступово масиви лісу. Ослаблені пожежею дерева в умовах постійного дефіциту вологи в грунті починають всихати, гинути.

Враховуючи складну ситуацію з пожежами та епідемією коронавірусу  не тільки в нашому регіоні, але й в масштабах  держави вводиться розпорядження обласної та районної адміністрацій «Про заборону відвідування лісових масивів та лісопаркових зон населенням в пожежобезпечний період, крім службової необхідності» також попереджаємо про притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності осіб, які будуть порушувати "Правила пожежної безпеки в лісах України".

Лісова охорона просить населення не порушувати Правила пожежної безпеки в лісах. У разі виявлення лісової пожежі просимо негайно телефонувати  за номерами 04577-26393 ( 8:00 -17:00), 04577-26241 (вихідні дні та вечірній час,цілодобово) ДП "Клавдієвське лісове господарство"

Тільки особиста відповідальна позиція кожного громадянина може докорінно поліпшити екологічну ситуацію в державі,допоможе зберегти та примножити зелені багатства країни.