< Попередня новина


20.03.2020 12:46 - давність новини: 4 р.

ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД 2020!!!

Категорія: Загальні новини
Автор:  Яременко Ю. Інженер ОЗЛ

Лісові пожежі наносять велике лихо лісовому господарству. Вогнем знищуються запаси деревини на пні, та нерідко заготовленої деревини. Ослаблені пожежами насадження стають вогнищами розповсюдження стовбурових шкідників та хвороб, що приводить їх до всихання дерев.

Тяжкі наслідки лісових пожеж потребують особливої уваги до питань протипожежної охорони лісів.   

З метою посиленої охорони лісів, пожежонебезпечний період вводиться  відповідними розпорядженнями обласної  та районної адміністрацій та регулюється “Правилами пожежної безпеки в лісах України” ЗУ “Про пожежну безпеку”, та іншими законодавчими актами.

Територіально ліси ДП "Клавдієвський лісгосп" - це Київський приміський регіон, з великою густотою населення. По лісгоспу переважають лісонасадження – вище середнього класу пожежної безпеки, що обумовлено перевагою (77%) шпилькових насаджень, 21 % насаджень мають найвищий 1-й клас та 44% - 2-й класу пожежної безпеки.

Враховуючи все це, охороною лісів від пожеж займається спеціалізована наземна служба лісгоспу та вся державна лісова охорона. Великим досягненням в гасінні пожеж є система відео-нагляду, яка встановлена на типових пожежно-спостережних вежах, з яких ведеться телеспостереження за лісовими масивами.

В лісгоспі діє лісо-пожежна станція, яка обладнана всім необхідним та знаходиться в постійній готовності. Проводиться комплекс профілактичних заходів: виставлено пропагандно-агітаційних аншлагів на пожтематику в кількості 96 штук, створено мінералізованих смуг 188 км, зроблено догляд за мінералізованими смугами 30 км, перекрито позапланових доріг в кількості 99, для обмеженого доступу населення в пожежонебезпечний період в лісові масиви.

Лісівники ДП "Клавдієвський лісгосп" сподіваються, що переважна більшість співгромадян солідарні з працівниками лісової галузі в меті збереження природи, тому з розумінням поставляться до проведення протипожежних заходів та вимог лісової охорони.

Лісова охорона просить враховувати все це під час перебування в лісі, та не залишатись байдужими до будь-яких випадків порушень чи надзвичайних ситуацій. У таких випадках, як виявлення лісових пожеж, сільгоспполів просимо терміново повідомляти, крім телефону 101, на номери (04577) 26-2-41, 26-2-91.

     
Адміністрація  ДП “Клавдієвський лісгосп”