< Попередня новина


20.10.2021 14:18 - давність новини: 2 р.

СТВОРЮЄМО ЛІСИ РАЗОМ

Категорія: Загальні новини
Автор:  Лісогосподарський відділ

У ДП "Клавдієвський лісгосп" в рамках програми Президента України "Зелена країна" та всеукраїнської акції "Створюємо ліси разом" проведена тематична зустріч та посадка лісових культур.

До Луб’янського лісництва завітали вчителі географії Бучанської ОТГ, учні  гуртка "Зелений паросток" КЗ Луб’янський ЗЗСО I-II ст. №7 та їх керівник Раїса  Коляденко.

Лісничий Луб’янського лісництва Віктор Гайдило  ознайомив присутніх з роботою лісівника, розповів  про важливість лісу у житті людини, про технологію вирощування посадкового матеріалу.

На зустрічі звернули увагу на важливості створення і відновлення лісів, повідомили про основну мету програми Президента України "Зелена країна" і на основні етапи проведення Акції "Створюємо ліси разом". Також розповіли про спеціально створений сайт https://zelenakraina.gov.ua/, де можна зареєструватися та долучитися до висаджування нових дерев.

В продовження проведеної тематичної зустрічі вчителями географії спільно з працівниками лісового господарства була проведена посадка лісових культур у  кв.58 вид.18 Луб’янського лісництва на площі 0,9 га де було посаджено 7200 штук сіянців сосни та дуба звичайного.

Перед початком посадки лісничий провів учасникам Акції інструктажі з техніки безпеки та технології садіння лісових культур, забезпечили їх садивним матеріалом та інвентарем для посадки сіянців.

Акція "Створюємо ліси разом" – це вагомий внесок для формування свідомості громадськості щодо збереження, раціонального використання, відновлення лісів, важливість їх для існування життя на планеті, покращення екологічної ситуації в країні, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи та підвищення довіри до лісової галузі в цілому