< Попередня новина


19.03.2018 12:33 - давність новини: 6 р.

Участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції "Відтворимо ліси разом"

Категорія: Загальні новини
Автор:  Підлісна Н.А.

З 15 по 16 березня 2018р. у м. Київ Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді за підтримки Державного агентства лісових ресурсів України,  Товариства лісівників України, Національного наукового інституту лісового і садово-паркового господарства НУБІП України була проведена Всеукраїнська науково-практична конференція "Відтворимо ліси разом". Участь в роботі конференції взяли керівники учнівських лісництв позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, наукові та науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів, профільних науково-дослідних установ, працівники підприємств лісового господарства. З привітальним словом до учасників конференції звернулися представники Міністерства освіти і науки України, Державного агенства лісових ресурсів України, Товариства лісівників України, НБС ім. М.М. Гришка НАН України, Всеукраїнського педагогічного об'єднання "Лісова громада", Національного лісотехнічного Університету України, Національного університету біоресурсів та природокористування України, Лісівничої академії наук України, Київського обласного та по місту Києву управління лісового та мисливського господарства.

У роботі конференції взяли участь представники ДП "Клавдієвський лісгосп" – головний лісничий Хромуляк О.І, інженер з охорони праці ПідліснийО.В., від позашкілля Двораківська Н.А., Підлісна Н.А.  Захід проводився з метою привернення уваги державних і громадських організацій до проблем збереження біологічного різноманіття лісових екосистем, відтворення та розширення площі високопродуктивних стійких насаджень; підвищення фахового рівня керівників учнівських лісництв, а також сприяння співпраці навчальних закладів, органів державної влади, громадських організацій в поліпшенні ефективності роботи учнівських лісництв.

15 березня на пленарному засіданні в НЕНЦі розглядалися ключові питання:

  • Реформування лісового господарства.

  • Європейська екологічна проблема.

  • Висихання деревостанів.

  • Інноваційні науково-освітні та лісогосподарські основи організації діяльності учнівських лісництв.

  • Стан і перспективи досліджень у лісовій галузі.

Працювали три дискусійні майданчики,де обговорювалися цікаві питання сьогодення і були напрацьовані рекомендації до резолюції конференції

16 березня робота конференції продовжилася в приміщенні НУБіП України. Нас привітав ректор університету НіколаєнкоС.М, Лакида П.І. - директор навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства НУБіП України, доктор с. г. наук, професор розповів  про лісову політику України як основу сталого лісівництва. Професор Маурер Віктор Мельхіорович продемонстрував презентацію "Сучасний стан, проблеми та шляхи вдосконалення відтворення лісів". Далі всі працювали на семінарах –практикумах  в лабораторіях університету та ботанічному саду університету. Всі учасники конференції отримали сертифікати та нагороди за виставку "Лісовідтворення. Пошуки молоді".